Reactualizat la:

Carne de vitel cu smantana

Carne de vitel cu smantana
Ingrediente (pentru 2 persoane): 300-400 g carne de vitel, 1 ceapa mijlocie, 50 g unt sau ulei, 150 g smantana, ½ lingurita boia de ardei dulce, frunza de patrunjel, piper, sare, 20 g faina.

Mod de preparare: Se curata si se spala carnea, apoi se taie cuburi. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se caleste in unt sau ulei circa 2 minute. Se pune boiaua si imediat carnea, se presara cu putina sare apoi se amesteca pana se coaguleaza la suprafata. Se acopera si se pune putina apa pana se fierbe bine. Se pune un varf de cutit piper macinat.

Smantana se freaca cu faina, se subtieaza cu 200-300 ml apa rece si se toarna peste carne. Se lasa sa fiarba si daca este nevoie se mai pune apa pentru ca sosul sa fie ca o smantana subtire. Se spala patrunjelul, se toaca fin apoi se presara peste carnea cu sos.
Aceasta mancare se serveste fierbinte cu galuste sau cu mamaliga calda.

Rectifica



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe AGENDA.ro

Autentificati-va pe AGENDA.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe AGENDA.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou