Reactualizat la:

Friptura de rata la tava

Friptura de rata la tava
Ingrediente: o rata eviscerata, 5 catei de usturoi, sos de soia, sare, piper verde, cimbru, salvie, doua portocale, grasime de rata, 500 ml supa de legume, rozmarin, nucsoara.

Rectifica

Mod de preparare: Curatati si spalati rata si puneti-o intr-o tava cu peretii mai inalti. Intr-un vas amestecati zeama de la portocale, grasimea de rata topita, usturoiul zrdobit, sosul de soia ci celelalte mirodenii zdrobite, maruntite ori macinate.

Cu acest amestec masati bine rata pe toate partile, iar daca mai ramane ceva turnati peste. Portocalele taiate in jumatate (chiar daca ati stors sucul din ele) puneti-le in interiorul ratei impruna cu doua crengute de rozmarin. Inainte sa puneti in cuptorul preincalzit turnati peste si supa de legume.

Se lasa la cuptor 2 ore, pana cand e bine facuta carnea, iar pielitea e rumenita. Din cand in cand mai stropiti rata cu sosul din tava. Langa carne puteti sa mai puneti legume pe care le veti folosi pe port de garnitura. In acest scop puteti folosi de la traditionalii cartofi pana la morcovi, telina sau sfecla rosie.

Dupa ce e gata rata, scoateti-o pe un fund de lemn acoperiti-o usor cu o folie de alumini si lasati-o sa se odihneasca. Scoateti si cartofii ori celelalte legume pe un platou.

Tava puneti-o pe aragas si cand incepe sa sfaraie turnati peste un pahar de vin rosu sec si frcati fundul tavii. Daca doriti ca sosul sa fie mai gros puneti si o lingurita de faina. Strecurati si puneti intr-o sosiera.

Mai multe retete pe: www.culinar.ro

Fii reporter www.agenda.ro! Ai fotografiat sau ai filmat ceva iesit din comun? Trimite pozele si filmele la portal@agenda.ro



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe AGENDA.ro

Autentificati-va pe AGENDA.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe AGENDA.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou